duminică, 1 martie 2009

Crenvursti in aluat



Ingrediente:


-400 g crenvursti de pui

-250-300 g faina

-150 g unt

-3 linguri smantana

-2 oua

-sare


Pregatire:

Se framanta un aluat din faina, unt, smantana, sare si 1 ou pana se formeaza o minge si apoi se lasa la frigider 2 ore ( adaugati faina pana nu mai e lipicios aluatul).

Se taie crenvurstii bucati de 3-4 cm.(eu am folosit carnaciori de bere si nu a mai fost nevoie sa ii tai)

Dupa 2 ore se scoate de la rece si se intinde o foaie din care se taie dreptunghiuri putin mai mari decat crenvurstii. Marginile aluatului se lipesc cu albus de ou,iar apoi se invelesc.

Deasupra se ung cu galbenus si se poate presara susan.

Se pun la cuptor pe o tava neunsa (eu am folosit totusi hartie de copt) si cand se rumenesc se pot scoate.

Sunt nemaipomeniti si se pot servi cu mustar si bere :)

Un comentariu:

  1. Aceasta reteta trebuie sa o incerc cat mai curand.
    Imi place cat de bine arata dar daca ma gandesc ce gust trebuie sa aiba...te las ...ca-mi lasa gura apa:)
    ffff.bun

    RăspundețiȘtergere