duminică, 1 martie 2009

Tort alb din biscuiti


Ingrediente:

-500 grame de biscuiti populari
-250 grame de unt
-500 ml lapte
-2 oua
-4 linguri cu zahar
-1-2 lamai
-4 linguri cu faina

Preparare:

1. Se prepara o crema din lapte, oua, untul topit, zahar si faina si, cand s-a racit, se adauga zeama si coaja de lamaie.
2. Se inmoaie biscuitii si se asaza intr-o farfurie lunga, un rand de biscuiti, un rand de crema. La final, se acopera cu crema.

Chec de lamaie


Ingrediente:

-250 g margarina rama
-200 g zahar
-1 praf sare
-coaja rasa de la 1 lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-250 g faina
-2 lingurite praf de copt
-50 ml lapte

Glazura:
-50 g margarina
-50 g zahar pudra
-50 ml zeama de lamaie (eu am folosit glazura de lamaie cumparata)

Preparare:

-Se incalzeste bine cuptorul
-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
-Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediu.
Pentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.

Piscot cu mere si biscuiti

Ingrediente:

- 7 oua
- 7 linguri zahar
- un praf de sare
- 9 linguri faina
- 1 sfert pachet praf de copt
- 300-400 g biscuiti simpli

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare. Separat se poate pune la fiert zaharul cu cateva linguri cu apa (2-3) pentru a se bate mai repede spuma.
Se adauga siropul de zahar asa fierbinte peste albusurile batute cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare.
Apoi se adauga treptat galbenusurile, faina si praful de copt.
Se unge tava cu unt,margarina etc si apoi se tapeteaza cu faina.
Biscuitii se zdrobesc iar apoi se azeaza pe toata suprafata tavii, urmand apoi a turna cu grija si compozitia.
Se presara deasupra zahar pudra dat prin strecuratoare.

Chec pufos


Ingrediente:


- 250 g zahar

- 5 linguri apa

- 4 oua

- 1 praf de sare

- 5 linguri ulei

- 200 g faina

- 1 lingura cacao

- zahar vanilat


Preparare:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 g zahar si 5 linguri apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cate unul apoi cele 5 linguri ulei una cate una si faina in ploaie.

Se toarna apoi in forma de chec, inainte se unge si se presara faina. In alt bol se amesteca o parte din amestec cu putina cacao si apa se se toarna peste chec.

Se pune la cuptor (incalzit in prealabil la 150 grade C) si se coace 40 min. pana scobitoarea e curata.

Se poate face cu alune, stafide, rahat etc.

La final se presara zahar vanilat.

Crenvursti in aluat



Ingrediente:


-400 g crenvursti de pui

-250-300 g faina

-150 g unt

-3 linguri smantana

-2 oua

-sare


Pregatire:

Se framanta un aluat din faina, unt, smantana, sare si 1 ou pana se formeaza o minge si apoi se lasa la frigider 2 ore ( adaugati faina pana nu mai e lipicios aluatul).

Se taie crenvurstii bucati de 3-4 cm.(eu am folosit carnaciori de bere si nu a mai fost nevoie sa ii tai)

Dupa 2 ore se scoate de la rece si se intinde o foaie din care se taie dreptunghiuri putin mai mari decat crenvurstii. Marginile aluatului se lipesc cu albus de ou,iar apoi se invelesc.

Deasupra se ung cu galbenus si se poate presara susan.

Se pun la cuptor pe o tava neunsa (eu am folosit totusi hartie de copt) si cand se rumenesc se pot scoate.

Sunt nemaipomeniti si se pot servi cu mustar si bere :)

Biscuiti amaretti


Ingrediente:


  • 150 g pudra de migdale

  • 150 g zahar

  • 2 albusuri

  • 2 linguri de Amaretto sau cateva picaturi de esenta de migdale

PreparareAmestecati zaharul cu pudra de migdale.

Amestecati usor cele doua albusuri.

Uniti cele doua parti, adaugati Amaretto sau esenta de migdale si amestecati pana obtineti o pasta.

Acoperiti cu o folie de plastic si puneti pasta la frigider timp de o ora.Eu folosesc o lingura de inghetata pentru a forma biscuiti cu adevarat rotunzi. Daca nu aveti sau daca vreti sa faceti biscuiti mai mici, luati putina pasta, cam cat o nuca si aplatizati-o putin.

Puneti-i la cuptor la 170°C timp de 20 de minute. Biscuitii trebuie sa capete putin culoarea maro. Cand ii atingeti, trebuie sa fie moi. Se intaresc pe masura ce se racesc.

Prajitura cu spuma de ciocolata





Ingrediente: 8-10 portii


- 450 gr ciocolata menaj tocata

- 125 gr unt frecat spuma

- 3 linguri coniac

- 9 oua mari

- 150 gr zahar cu granulate fina



Pentru glazura de ciocolata:


- 225 ml smântâna

- 225 gr ciocolata menaj tocata

- 2 linguri coniac

1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Ungeti cu putin ulei doua forme de copt blaturi de tort; tapetati-le cu hârtie pergament.(Deoarece nu am avut aceste tavi eu am pus toata compozitia intr-o tava normala; nu am mai pus crema intre si am lasat doar blatul peste care am pus glazura.A iesit absolut delicioasa, semana cu un baton de ciocolata-poza stg.) Topiti untul si ciocolata la bain-marie, amestecând continuu; luati vasul de pe foc si turnati coniacul (eu nu am avut coniac si am folsit lichior in doua culori Sheridan's). Amestecati din nou.


2. Bateti galbenusurile cu o parte din zahar (pastrati 2 linguri de zahar) pâna ce obtineti o compozitie cremoasa, omogena, incorporati ciocolata, continuând sa bateti cu telul pâna când ingredientele s-au amestecat bine. Separat bateti albusurile spuma, presarati zaharul si bateti din nou pâna se intareste spuma.


3. Puneti o lingura de albus batut in mixtura de ciocolata, amestecati cu o paleta, apoi adaugati si restul de albus batut. Puneti câteo treime din aceasta compozitie in formele de copt si coaceti circa 20 minute in cuptorul preincalzit; scoateti formele din cuptor si lasati blaturile sa se raceasca minimum o ora.


4. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire dezlipiti marginile hiaturilor de peretii formelor in care s-au copt. intindeti crema ramasa pe unul dintre blaturi, scoateti-1 pe celalalt din forma, indepartati hârtia si asezati-1 cu grija peste crema, cu fundul in sus. Lasati-l sa stea in frigider circa 4-6 ore.

5. Pentru a prepara glazura, puneti smântâna, ciocolata si coniacul intr-un vas cu fundul gros, la foc domol, amestecând continuu. Apoi lasati sa se raceasca pâna se ingroasa. Desfaceti clema formei in care se afla prajitura, asezati prajitura pe un platou si turnati jumatate din glazura deasupra. intindeti glazura uniform pe toata suprafata. Decorati dupa preferinta (eu am decorat cu ciocolata alba razuita). Când serviti prajitura, incalziti glazura ramasa si turnati din ea in jurul fiecarei felii.

Salam de biscuiti








Ingrediente:

-450 g biscuiti
-110 g unt
-125 ml lapte
-2-6 linguri zahar
-3 linguri cacao
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare:




Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron.
Separat se face un sos la foc mic din:lapte,zahar si cacao.
Se lasa cat sa se topeasca zaharul, iar cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul.
(Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt biscuitii)
Cand s-a mai racit sosul se adauga esentele.
Se pune sosul caldut in castronul cu biscuiti si se amesteca repede ca sa se incorporeze.
Daca vi se pare prea sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l.
Se ruleaza intr-o folie plastic si se pune la frigider pana a 2-a zi.


Daca doriti puteti adauga stafide, nuci, alune etc



Pofta buna!