duminică, 1 martie 2009

Chec pufos


Ingrediente:


- 250 g zahar

- 5 linguri apa

- 4 oua

- 1 praf de sare

- 5 linguri ulei

- 200 g faina

- 1 lingura cacao

- zahar vanilat


Preparare:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 g zahar si 5 linguri apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cate unul apoi cele 5 linguri ulei una cate una si faina in ploaie.

Se toarna apoi in forma de chec, inainte se unge si se presara faina. In alt bol se amesteca o parte din amestec cu putina cacao si apa se se toarna peste chec.

Se pune la cuptor (incalzit in prealabil la 150 grade C) si se coace 40 min. pana scobitoarea e curata.

Se poate face cu alune, stafide, rahat etc.

La final se presara zahar vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu