joi, 12 martie 2009

Mousse de sampanie




Pt blat:


-4 oua
-100 g zahar
-75 g faina
-un pachet praf de copt
-15 g cacao
-25 g unt




Pt mousse:



-1 pachet gelatina
- 3 linguri apa
-300 ml vin spmos sau sampanie (eu acum as pune mult mai putin max.100 ml)
-300 g frisca
-2 albusuri
-75 g zahar
-50g ciocolata de menaj (pt decorat)


Se face blatul care se va coace intr-o tava.
Ouale si zaharul se bat bine.
Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si cu untul. Se coace la 200 C cca. 8 minute, apoi se lasa la racit dupa care se pune intr-un inel.Gelatina se prepara cu apa, dupa care se adauga sampania.
Se amesteca cu frisca, pana cand se intareste, albusrile se bat spuma, si se adauga zaharul.
Se amesteca cu frisca.
Se lasa 2 ore in frigider.



Tort cu ananas si branza




Pt. blat:

· 100 g faina
· 25 g amidon
· 3 lingurite rase praf de copt
· 125 g zahar
· 1 pachet zahar vanilat
· putina sare
· 3 oua
· 125 g unt sau margarina



Pt umplutura:

· 6 foi gelatina
· 400 g branza de vaci fina
· 150 g zahar
· coaja de lamaie rasa ( dupa gust)
· 2 linguri suc de lamaie
· 1 doza ananas maruntit ( cu tot cu suc 430g)
· 500 ml frisca.


Faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt, se adauga restul ingredientelor pentru blat si se amesteca bine.
Se pune intr-o forma si se baga la cuptor.
Se scoate si se lasa la racit. Se prepara gelatina.
Branza se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie apoi se adauga si ananasul maruntit cu tot cu suc. se adauga gelatina si frisca batuta. Se pune blatul pe un platou, se pune un inel si apoi se pune crema dupa care se lasa la racit cca 3 ore.


Se poate orna cu cocos putin prajit sau orice altceva dupa preferinte.