duminică, 1 martie 2009

Chec de lamaie


Ingrediente:

-250 g margarina rama
-200 g zahar
-1 praf sare
-coaja rasa de la 1 lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-250 g faina
-2 lingurite praf de copt
-50 ml lapte

Glazura:
-50 g margarina
-50 g zahar pudra
-50 ml zeama de lamaie (eu am folosit glazura de lamaie cumparata)

Preparare:

-Se incalzeste bine cuptorul
-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
-Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediu.
Pentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.

2 comentarii:

  1. Ai reusit sa ma surprinzi din nou.
    Prima data a fost faza cu pictura iar acum trebuie sa recunosc, te stii. Eu care imi ziceam ca am incercat atatea nu pot sa spun ca as fi capabila sa fac o astfel de glazura.
    Intotdeauna mi-am dorit sa fac glazura alba, am incercat tot felul de retete si sfaturi parintesti si tot degeaba. Nu mi-a iesit niciodata asa ca si a ta.
    Sper sa pot fura acest "secret" si sa-mi postez si eu o poza cu o prajitura glazurata atat de apetisant.

    Multa bafta in continuare si sper sa updatezi cat mai curand acest blog pentru a putea sa ma inspir.
    Trebuie sa stii ca voi copia toate aceste retete pentru ca eu nu le am si-mi plac.

    RăspundețiȘtergere