joi, 12 martie 2009

Tort cu ananas si branza




Pt. blat:

· 100 g faina
· 25 g amidon
· 3 lingurite rase praf de copt
· 125 g zahar
· 1 pachet zahar vanilat
· putina sare
· 3 oua
· 125 g unt sau margarina



Pt umplutura:

· 6 foi gelatina
· 400 g branza de vaci fina
· 150 g zahar
· coaja de lamaie rasa ( dupa gust)
· 2 linguri suc de lamaie
· 1 doza ananas maruntit ( cu tot cu suc 430g)
· 500 ml frisca.


Faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt, se adauga restul ingredientelor pentru blat si se amesteca bine.
Se pune intr-o forma si se baga la cuptor.
Se scoate si se lasa la racit. Se prepara gelatina.
Branza se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie apoi se adauga si ananasul maruntit cu tot cu suc. se adauga gelatina si frisca batuta. Se pune blatul pe un platou, se pune un inel si apoi se pune crema dupa care se lasa la racit cca 3 ore.


Se poate orna cu cocos putin prajit sau orice altceva dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu